Els dies 17, 18 i 19 d’octubre Vilafranca va acollir el Congrés Nacional de Joves Cambres essent JCI Vilafranca la responsable de l’organització. Aquest acte, el més important d’aquesta entitat que aplega a joves de tot el món, ha servit per donar a conèixer Vilafranca, les tradicions, la cultura tradicional i vitivinícola lligada al Penedès a tots els assistents.

Durant un cap de setmana intens, s’han realitzat activitats pròpies de l’entitat però d’altres que convidaven a participar a tots els penedesencs. Un dels objectius dins del Congrés Nacional 2014 era destacar la importància de la Responsabilitat Social tant a nivell empresarial com personal, per aquest motiu després d’una recepció a l’Ajuntament, el divendres a la tarda va tenir lloc la conferència sobre el Pacte Mundial de la RSC impulsat per Nacions Unides, on les diferents Joves Cambres van signar la seva adhesió.

Els cursos realitzats el dissabte al matí 5 Tècniques de comunicació per guanyar-se el públc i Innovation StartUps van tenir una bona acollida tant pels membres de Jove Cambra com per part dels vilafranquins.

Un dels actes destacats va ser la conferència a càrrec del Sr. Xavier Ybargüengoitia, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i ex-director general del grup francès Louis Vuitton Hennesy Moët, que va  donar les claus perquè els joves i la societat en general puguin adquirir habilitats per encarar el futur amb garanties, lligades a l’emprenedoria, així com al món laboral i de l’empresa.

L’acte més rellevant va tenir lloc el dissabte a la nit amb el Sopar de Gala i Entrega de Premis, on un centenar d’assistents es van donar cita a l’Hotel Mastinell amb la presència de l’Hble. Sr. Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació. La vetllada va començar amb un aperitiu amenitzat pel duet de flautes travesseres Dona’m un La format per la Sara Cañaveras i Laura Echevarria, per continuar amb el sopar i l’entrega de premis Nacionals de les Joves Cambres.

 • Millor Programa per a la Comunitat – Reviu el 1714 de JCI Igualada i Certificat de mèrits – Els Reis et vénen a veure de JCI Girona
 • Millor Programa de Desenvolupament Comunitari a Llarg Termini – Reis Solidaris de JCI Tarragona
 • Millor Programa de Desenvolupament Econòmic – BNE CEPTA de JCI Tarragona
 • Millor Programa de Desenvolupament de les Habilitats Personals – Teamworkings de JCI Tarragona i Certificat de mèrits – Reus Activa de JCI Reus i Joves a Debat de JCI Igualada
 • Millor Programa de Creixement i Desenvolupament d’una OLM – Ens vols conèixer?  de JCI Igualada
 • Millor Programa de Responsabilitat Social Corporativa – Emprenedors Del i Pel Penedès de JCI Vilafranca
 • Millor Programa de Col·laboració Interinstitucional – St Jordi Around the World de JCI Barcelona
 • Premi a la Formadora Més Destacada – Marta Carreras de JCI Vilafranca
 • Premi al Senador Més Destacat “Premi Jordi Pedragosa i Garcia” – Lluis Mujal de JCI Barcelona
 • Membre Nou Més Destacat – Anna Martínez de JCI Lleida
 • Membre Més Destacat d’una Organització Local – Pol Jiménez de JCI Reus
 • President/a Local Més Destacat – Ariadna Piñol de JCI Tarragona i Certificat de mèrits – Rosa Fondevila de JCI Lleida
 • Organització Local Més Destacada – JCI Tarragona

El diumenge continuant amb l’objectiu del congrés es va fer una taller de Responsabilitat Social Corporativa a càrrec del consultor de l’empresa Vector5 i expert en RSC, Sr. Josep Maria Canyelles i paral•lelament es van realitzar jocs i activitats sobre la mateixa temàtica a la Rambla Nostra Senyora.

En el Congrés Nacional també va ser escollit el proper president de la JCI Catalunya per al 2015. En Magí Senserrich de la Jove Cambra Internacional d’Igualada va ser escollit com a president per al proper any.

També aquest cap de setmana i coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de Jove Cambra Internacional a Catalunya, s’ha pogut gaudir al Fòrum Berger Balaguer d’una exposició amb imatges que recorren aquests 50 anys de Jove Cambra a Catalunya. Aquesta exposició volia oferir un petit homenatge a totes les persones que han estat lligades a l’entitat durant aquests 50 anys de vida des de la fundació de la primera Jove Cambra al 1964, JCI Barcelona.

Des de JCI Vilafranca volem agrair a tots els col.laboradors en el 46è Congrés de Joves Cambres de Catalunya: l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Direcció General de Joventut de la generalitat de catalunya, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Diputació de Barcelona, Fundació Pinnae, ADEG, Cambra de Comerç de Barcelona, Consell comarcal de l’Alt Penedès, D.O. Penedès, Tastavins Penedès, Fundació Pro Penedès, Cafès Novell, Cudié, Hotel Mastinell, Gramona, Miguel Torres, Vector5, Mascaró, Bodegas Pinord, Banc de Sabadell, Hotel Pere III, La Granja, Art Rètols, Mas Albornà, Fundació Adecco, Nou Verd, Creu Roja Alt Penedès, ANUE, Mancomunitat Penedès-Garraf i Gràfiques Kerpe.