“ELS DE LLETRES”, GUANYADORS DEL CONCURS DE JOVES

La sala de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir, el dissabte 29 de setembre, la final del concurs organitzat per la Jove Cambra Internacional de Vilafranca.

A la final es van enfrontar els dos equips finalistes dels debats disputats durant les Fires de Maig a Vilafranca: “Els de Lletres” (Jordi Rubio, Sergi Albarrán i Joan Vàzquez) i “Els tecnològics” (Oriol Soler, Pau Miralles i Arnau Cuscó).

36303 4271330752737_901985958_nEl jurat, format per Isidre Also, secretari general de l’ADEG; Vanessa Benedicto, periodista de TVE, i Joan Marchan, president de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, els van proposar 3 temes a debatre successivament: “Tot s’hi val en l’èxit esportiu?”, “Referèndum, encara que sigui il·legal?” i “En temps de crisi, cal retallar l’Administració?”.
Els concursants van haver de posar en pràctica les tècniques apreses en els cursos de debat i oratòria organitzats per la Jove Cambra Internacional de Vilafranca. Van haver de defensar les posicions, “a favor” o “en contra”, assignades per sorteig abans de cadascun dels 3 debats.

 

Els guanyadors d’aquest concurs local van ser els membres de l’equip “Els de Lletres”, que participaran també en el concurs nacional que es farà a Reus el dia 27 d’octubre L’equip guanyador del concurs nacional representarà Catalunya en el gran debat que es farà a la conferència internacional de la JCI.

487498 4271333672810_730742694_nEl jurat va distingir també el jove Sergi Albarrán, de la Múnia, com a millor orador del concurs.

El president de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, Joan Marchan, va explicar que el programa Joves a Debat té com a objectiu ajudar els joves a adquirir tècniques de debat i oratòria que els enriqueixin i els donin un valor afegit, tant personalment com professionalment. Marchan va dir que “tots els joves que participen en aquest concurs acaben molt contents d’haver-hi participat” i va anunciar que, de cara a l’any que ve, volen donar a conèixer més el concurs entre els alumnes dels instituts de Secundària i els joves universitaris del Penedès.

Joan Manel Montfort, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, va felicitar la JCI de Vilafranca per la tasca que duu a terme amb els joves: “Això no ho aprendran a l’escola ni a la universitat; hauria de formar part del contingut curricular. Perdem un capital de gent amb bones idees però sense capacitat de transmetre-les”.

Al seu torn, Raimon Gusi, vicepresident del Consell Comarcal, va tancar l’acte felicitant els concursants i dient als joves del públic: “El futur és vostre, però cal que tingueu il•lusió per emprendre, que us exigiu excel•lència en els resultats i que sapigueu liderar el procés”.
560525 4271336632884_327768757_n