110608ddvLarge_clara

De l’1 al 4 de Juny, la Jove Cambra Internacional (JCI) de Catalunya va organitzar a Tarragona la Conferència Europea de Joves Cambres. Es tracta d’un esdeveniment europeu que aplega a més de dos milers de joves emprenedors provinents d’una setantena de nacionalitats diferents.


La JCI Vilafranca del Penedès, com a membre de la Federació de Joves Cambres de Catalunya, hi va tenir una remarcable implicació: realitzant un Tour pel Penedès, la recepció VIP de JCI Alemanya a l’Anfiteatre Romà de Tarragona, així com sopars d’acollida a membres destacats de JCI Rezé Sud-Loire (França) i a representants de diverses joves cambres alemanyes, a part de col·laborar activament en les tasques de voluntariat a tots els nivells. I ha estat possible gràcies al gran esforç realitzat, ja des de mesos enrere, per tots els joves membres de JCI Vilafranca i d’altres joves voluntaris que s’han sumat en aquest projecte internacional.

I és que podem estar orgullosos que al Penedès hi hagi un col·lectiu de gent jove, emprenedora i tan activa que destini part del seu temps a projectes on es fomenta la cultura de l’esforç i la cerca de la millora personal en benefici de la ciutadania. Durant més de sis dies tots aquests joves hem viscut des de Catalunya l’experiència de conviure amb emprenedors de la resta del món. Hem comprovat com n’és de petit el nostre país però com n’és de gran la seva gent quan tothom s’esforça amb un objectiu comú: emprendre!  Esdeveniments com aquests no fan més que empenye’ns als joves a dirigir la mirada envers l’exterior, de forma global. La resta del món és l’aula on tots nosaltres podrem aprendre a ser millors i on podrem dirigir l’impacte positiu que cadascú pot generar.

 

En un temps com l’actual on es parla tant de la manca d’esperit emprenedor dels nostres joves i les dificultats de generació de noves oportunitats, no ens queda més alternativa que obrir els ulls, aixecar la mirada i caminar envers un futur on el factor predominant serà la globalitat. Per tal que això sigui possible, els joves del nostre país tenim un repte molt important a assolir si volem estar en igualtat de condicions per moure’ns en aquest nou context. Aspectes com l’aprenentatge d’idiomes de forma intensa, el foment de les habilitats directives i de treball en equip, la capacitat operativa en el camp de la direcció de projectes, etc, etc… tots ells composen un marc formatiu bàsic per tal de poder sobreviure en aquest nou marc internacional.


Si volem seguir fent créixer el nostre país i dur-lo a cotes més altes de progrés, als joves no ens queda més remei que fomentar la nostra actitud emprenedora. Ningú vindrà a treure’ns “les castanyes del foc”. D’això ja en podem estar segurs.


David Delgado Vendrell

President 2011

Jove Cambra Internacional Vilafranca del Penedès

Juny 2011